Sierlijsten en ornamenten

Wat zijn lijsten en ornamenten?

Sierlijsten en ornamenten zijn decoratieve elementen die aan gebouwen, meubels of andere objecten worden toegevoegd om ze visueel aantrekkelijker te maken.

Sierlijsten zijn vaak lange, smalle stukken hout of metaal die langs de bovenkant van een muur of een raam worden aangebracht. Ornamenten zijn kleinere decoratieve elementen die op verschillende plaatsen kunnen worden toegevoegd, zoals knoppen op meubels of sculpturen in tuinen. 

Sierlijsten en ornamenten zijn bedoeld om het uiterlijk van een object te verfraaien en om een bepaalde stijl of sfeer te creëren.

Waar lijsten en elementen toepassen?

Sierlijsten en ornamenten kunnen op verschillende manieren worden toegepast in een interieur of exterieur. Ze kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om een bepaalde stijl te benadrukken, zoals bij het creëren van een klassieke of romantische sfeer. 

Sierlijsten en ornamenten kunnen ook worden gebruikt om een ruimte visueel te verdelen of te verhogen, bijvoorbeeld door het plaatsen van sierlijsten langs de plafondranden of door het aanbrengen van ornamenten op de hoeken van muren. Ze kunnen ook worden gebruikt om bepaalde elementen in een ruimte te accentueren, zoals ramen, deuren of andere opvallende kenmerken. 

In het algemeen kunnen sierlijsten en ornamenten op verschillende manieren worden toegepast om een ruimte visueel aantrekkelijker te maken en om bepaalde stijlelementen te benadrukken.

Onze toepassing

In professioneel lijstwerk is de hand van de vakman in één oogopslag zichtbaar. Lijstwerk is een wand- en plafondversiering die al eeuwen wordt toegepast. Veel historische gebouwen bevatten schitterende met de hand vervaardigde lijsten en ornamenten. Vandaag de dag vormen ook lijstwerk en moderne huizen een succesvolle combinatie. Stukadoor Remy Pot heeft zich gespecialiseerd in deze bijzondere techniek. Zijn oog voor detail, engelengeduld en vakmanschap zijn bepalend voor een oogverblindend eindresultaat.

Uw persoonlijke smaak geeft de doorslag

Stucadoorsbedrijf Vitesse verstaat de kunst om met lijstwerk een klassieke of moderne uitstraling te geven aan uw muren en plafonds. Uiteraard geeft uw persoonlijke smaak daarbij de doorslag. Daarnaast spelen ook de grootte van de ruimte of het type huis een belangrijke rol. Een dubbele, een driedubbele of een ronde lijst: de mogelijkheden zijn legio. Om een fraai lijnenspel te creëren zorgt Remy Pot voor: kaarsrechte muren en plafonds, lijsten die breed genoeg zijn en naadloze overgangen.

In contact komen

Stukadoor Remy Pot vertelt u graag meer over het vak dat hij dagelijks met hart en ziel uitoefent. Bekijk het uitgebreide portfolio op deze website? 

Bel (06) 460 742 14 voor een afspraak. Of vul uw wensen in en vraag een offerte aan.

Gratis offerte aanvragen

Naam
Max. bestandsgrootte: 256 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.